basiscursus keramiek

DEZE CURSUS IS MOMENTEEL VOL! Geeft u in het formulier hier onder aan dat u op de wachtlijst/op de hoogte gehouden wilt, en houdt de website in de gaten. Als de nieuwe cursus begint, kan er weer ingeschreven worden!


Wil je leren werken met klei? Dan is deze Basiscursus Keramiek iets voor jou! Uitgangspunt voor deze keramiekcursus is het kennismaken met diverse technieken met klei en decoratie. Zoals het vormen en opbouwen uit rolletjes klei, het werken met plakken klei m.b.v. een mal, het gebruik van drukmallen en kennismaking met gietklei. Ook eenvoudig decoreren en glazuren komen aan bod.
(Er is dus GEEN pottenbakken m.b.v. een draaischijf.)

Behalve voor technische vaardigheden is er ook aandacht voor het ontwikkelen van je creativiteit, het aandachtig leren kijken naar dingen en het zoeken naar je eigen inspiratiebronnen. Het stoken/bakken van de klei gebeurt elders (in atelier Boegbeeld).

Wie is de docent?
Lia van Ham is beeldend kunstenares. Zij maakt schilderijen, zeefdrukken, keramiek, zeefdruk op keramiek en glaswerk. Een kenmerk van haar werk is het experimenteren met verschillende technieken. Een gezamenlijk element is de zeefdruk, die zij zowel op papier, als ook op keramiek toepast. De zeefdruk is zo te zeggen de basistechniek, waarmee ze in de loop van de tijd heel veel ervaringen verzameld heeft en als expert ook haar kennis in cursussen doorgeeft. Lia exposeerde en exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. 

Zij werkt in Atelier Boegbeeld in Zaandam en doceerde in De Werkplaatsen in Amsterdam en Keramikos in Haarlem.

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de KERAMIEK lessen van Lia van Ham:

Klik HIER om onze algemene voorwaarden voor cursusinschrijving te lezen, of download:Download