burendag 2021

Goed nieuws! Burendag 2021 gaat door. En hoe! Samen met verschillende andere personen, ondernemers of ‘collega-wijkinitiatieven’ presenteren we een heel leuke dag vol met activiteiten, ontmoetingen, lekkernijen, prijzen, ontdekkingen en gratis workshops. Blijf niet (bank-)hangen, maar laat je verrassen op verschillende plekken in onze wijk!

In de week vóór burendag gaan we jullie (zéker via Facebook en Instagram) nog wat uitgebreider laten kennismaken met het programma, en wie het allemaal uitvoert. Maar omdat voorpret ook altijd leuk is, delen we hieronder het programma zoals het er nu in grote lijnen uitziet:

ZATERDAG 26 SEPTEMBER: BURENDAG IN DE ROSMOLENWIJK

09:00-12:00 uur opbouw (Heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken en één van ons te helpen met bijvoorbeeld het opzetten van tenten, het sjouwen van tafels en stoelen of het uitzetten van een route? Meld je dan als vrijwilliger voor deze dag door een mail te sturen naar vrijwilligers@buurthuisdekolk.nl
Ben jij een van onze samenwerkingspartners en zoek je nog vrijwilligers voor jouw plek in de wijk? Stuur dan ook een mail en dan kunnen we delen!

09:00-15:00 uur (Jubileum-) verzamelbeurs mét tentoonstelling in sporthal De Struijk. (Volgens de site van De Verzamelaar zijn er zelfs nog tafels te huur waar mensen hun waar aan kunnen bieden én (gratis) tafels waar mensen hun verzameling kunnen laten zien. Meer informatie vind je HIER.

12:00 uur start programma in Buurthuis de Kolk. Met een gratis kopje koffie of thee in de hand (eigen bekers meenemen mag zeker, maar we hebben ook kopjes voor u), loopt u langs een bescheiden taartenbuffet met taarten en cakes die door de buurtbewoners gemaakt zijn (fooienpot aanwezig). Geniet onder het genot van het taartje tegelijk van een echte DJ die zijn vinyl uit de oude kast heeft gehaald, en er op elk moment van de dag een feestje van maakt.
In Buurthuis de Kolk zijn verder verschillende activiteiten: workshops salsa, capoeira, zumba, er is een workshop Bellydance. U kunt allerlei informatie vinden over het buurthuis, over het Sociaal Wijkteam, er zijn puzzeltafels om samen de puzzel compleet te krijgen. Er zijn hapjes. We zijn benieuwd naar uw ideeën en wensen voor de buurt, dus we zetten de ideeënbus náást de fooienpot. Neem een kijkje in en een boek mee uit de minibieb. Genoeg te doen, te zien, te beleven.

12:00 uur start programma op het Speelveld Oostzijde. Vlakbij de Kolk is een speelveld met speeltoestellen, uitzicht op de Zaan, lekker beschut tussen de flats van De Boeg en De Helling. Net als vorig jaar zal ook hier weer een heleboel te doen zijn: verschillende workshops, de Bingo (wederom gepresenteerd door het niet-Franse duo Louis & Remy. Er is een mega-knutseltent, met heel veel knutselideeën en fijne knutseljuffen om je te helpen bij alles wat je wilt maken. Er is een zeskamp met (zes!) verschillende spellen. Wie is de snelste van de dag? Even uitrusten? Duik dan in de zitzakken en laat je voorlezen: De Buurtcamping leest voor.

13:30 start het programma op het plein voor de St. Bonifatiuskerk aan het begin van de Oostzijde. Bert Glim, hij en zijn accordeon zijn nog steeds onafscheidelijk, zal liedjes spelen die iedereen mee kan en mag zingen. In ieder geval zingen de Bertini’s mee: Berts ‘vaste gezelschap’, maar iedereen mag swingen en zingen.
Ook hier is de hele middag koffie en thee, en de schaal met hapjes uit de Kolk zal hier ook wel een keer rondgaan!
Om 13:30 uur start er een rondleiding in de kerk. Clara Bruins geeft een korte lezing over de betekenis van de Bonifatiuskerk voor de Rosmolenwijk: de geschiedenis, de bouwstijl en het interieur.
De kerk is ook open voor gebed of voor het opsteken van een kaars.

Om 14:00 uur (inloop) start het KINDERFEEST in de (gerenoveerde) speeltuin achter Sporthal de Struijck. Om 14:30 uur zal deze speeltuin ‘officieel’ geopend worden. Daar wil je bij zijn!

In https://cafefabriek.nl en Filmtheater de Fabriek zullen de hele dag de deuren open staan voor de wijkbewoners. Geniet van een film, van een kop koffie of de expositie in het café. Of geniet gewoon van het leukste terras aan de Zaan.

Op het plein voor de Bonifatiuskerk zijn er nog twee workshops/demonstraties: in 14:30 uur onderzoekt ‘onze’ handwerkbegeleidster van de dinsdagmiddaggroep Ria Kroes de vraag of ze de Rosmolenwijk aan het haken of breien kan krijgen. Allemaal even meedoen dus!
En ook om 14:30 uur begeleid Brenda McCann een activiteit waarbij je stenen, schelpen en takken (voorwerpen die je uiten vindt), kunt schilderen en decoreren. En wie weet eindigen ze als Happy Stones in onze wijk. Een beetje happiness is nooit weg!
En geniet deze middag ook van koffie, thee, (warme) hapjes, de ontmoetingen, gesprekken en gezelligheid! Tot 16:30 uur bent u van harte welkom.

En terwijl er buiten vanaf 16:00/16:30 uur wordt opgeruimd, kunt u nog even in de Kolk komen, om nog een gezellig halfuurtje mee te maken of mee te dansen: de salsaworkshop start juist dan (en publiek is ook van harte welkom). Romeo en Agnes sluiten de dag af met een korte domonstratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *