burendag

Hallo buurman! Dag buurvrouw!
Hoe gaat het?

Op 26 september was het Burendag: een landelijk initiatief waar buren en buurten met elkaar activiteiten organiseren. Sponsors van dit gebeuren zijn het Oranjefonds en Douwe Egberts, en wij, een groep vrijwilligers van Buurthuis de Kolk, willen hier graag een feest van maken. 
Daarom hebben we op drie plekken rondom het buurthuis een ‘openlucht-buurthuis’ bedacht. Plekken waar we activiteiten laten gebeuren voor jong en oud, coronaproof en in de buitenlucht. Het doel van deze middag is dat buurtgenoten elkaar weer een keer kunnen ontmoeten, en kunnen genieten van leuke dingen van, over en uit de wijk. Zo presenteerde Marene Kok, buurtbewoner en ‘Gids aan de Zaan’ een quiz met foto’s en weetjes over de wijk én met 2 hoofdprijzen die beschikbaar zijn gesteld door Ira Dewi en Filmtheater De Fabriek). Romeo en Agnes, de salsadocenten van het buurthuis gaven workshops op het plein, voor kinderen was er een Pettenjacht met boekprijzen van Hans Kuyper, en ook werd er door de jongeren van Theatermijn straattheater op onverwachte plekken gepresenteerd. 

We hebben bij (bijna) iedereen in de Rosmolenwijk een flyer in de bus gestopt, we hoopten dat iedereen zich welkom wist om even langs te komen tussen 12:00 en 16:00 uur. Dit feestje was tenslotte voor de hele wijk. (Mocht u nou nog geen flyer hebben gehad, of twee flyers: we flyeren de wijk in blokjes, en soms gaat er wel eens een straatje mis. Vind je het leuk om in de toekomst ‘jouw’ straat van flyers te voorzien: meld je dan vooral bij Heleen, want er komen hopelijk nog genoeg mooie activiteiten voor de wijk voorbij, en vele handen zorgen ervoor dat iedereen een flyer krijgt…

Geniet nog even na van de foto’s en heel graag tot de volgende Burendag!