historische avonden

In het eerste kwartaal van 2020 organiseerden we drie avonden met een historisch tintje. Er is veel te vertellen over de geschiedenis van de Zaanstreek, maar er is ook veel om te laten zien! Hierom hebben we kostuumgroep De Zaanse Kaper, gedreven amateurfilmer Theo Slagter en Gids aan de Zaan Marene Kok gevraagd om elk één van de drie avonden te vullen met beeld en verhaal van de Zaanstreek in het algemeen en de Rosmolenwijk in het bijzonder.
Het publiek wist ons te vinden: steeds meer mensen gaven zich op voor één van de Historische Avonden, al dan niet met soep. Voorafgaand aan de geschiedenis kon u namelijk voor een kleine meerprijs aanschuiven bij onze SOEP, die speciaal voor deze avonden door onze vrijwilligers werd gemaakt. We aten Zaanse mosterdsoep, Groentesoep mét en zónder ballen en Turkse linzensoep. Het was elke avond lekker!

Het PROGRAMMA 2020 zag er als volgt uit:
dinsdag 14 januari Kostuumgroep De Zaanse Kaper
dinsdag 11 februari Filmmaker Theo Slagter met films over de Zaanstreek
dinsdag 10 maart Gids aan de Zaan Marene Kok met verhalen en geschiedenis uit de Rosmolenbuurt
De historische avonden vonden steeds plaats op de tweede dinsdagavond van de maand. Om zes uur stond de soep op tafel, om zeven uur startte de spreker.
Vanwege het grote enthousiasme en de grote betrokkenheid hebben we besloten om aan dit programma een vervolg te geven. Niet aansluitend in dit tweede kwartaal, maar wanneer het nieuwe seizoen start. Tijdens de Open Dag in augustus zullen we ook het programma voor 2020/21 bekend maken.

afbeelding aangeleverd door Marene Kok, met dank aan Gemeentearchief Zaanstad en Paul Vreeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *