in het zonnetje

Tijdens de laatste bestuursvergadering van Carl, Rob en Riny brak wethouder Rita Noordzij in: zij kwam de aftredende bestuursleden bedanken voor hun jarenlange inzet voor de stichting Bewonersinitiatief Rosmolenwijk. Er was taart en er waren bloemen, en over elk bestuurslid een paar mooie woorden ter afsluiting van een roerige periode.

Samen met anderen hebben deze drie bestuursleden destijds het Buurthuis ‘overeind’ gehouden, toen de welzijnsorgansiatie die het buurthuis bestierde, aangaf dat ze ermee stopten. En wat dan te doen? Een buurt (wijk) zonder buurthuis is dan ook gelijk zo rigoreus. Samen met andere wijkbewoners besloten deze drie mensen om het buurthuis te behouden én maakten daarmee dus ook de belofte om het te exploiteren.
En zo geschiedde.

Inmiddels zijn we een flink aantal jaar verder, het buurthuis is verhuisd naar een andere locatie, er zijn ontzettend veel nieuwe activiteiten ontwikkeld en uitgevoerd, nieuwe buurtbewoners zijn aangehaakt en zelfs de afgelopen coronapandemie zijn we relatief goed doorgekomen…

En dan is het tijd om de stokjes door te geven. En ook dat gebeurde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *