lichtjesavond

De dagen worden langer, de zon krijgt weer meer tijd. Voordat de lente écht begint, zetten wij het licht alvast buiten. Voor jong en oud. Loop je mee?

Vanaf 17:45 uur verzamelden zo’n 35 buurtbewoners zich in de Kolk. Er waren mensen met lichtjes in kapsels, kinderen met een sjaal van licht, Nancy had voor iedereen verlichte ringen op de kop getikt en ook fietslampjes deden prima werk.
Na de energieke SuperSnelle WandelWarming-up van Juliët (die een prima plek op de bar had ingenomen: iedereen kon haar goed zien en meedoen!) vertrok de bonte stoet om 18:03 uur – precies toen de zon onder ging – onder leiding van Ria naar de steiger, waar de Zaan nog net in de schemering te zien was. (En gelukkig maar, want ’s middags hadden we al ontdekt dat lichtjes op de steiger écht onmiddellijk uitwaaiden, dus geen kaarsjes langs het water.) En vanaf de Werf was het een fijne wandeling: kaarsjes lichtten op en leidden de weg zigzag door de wijk.
Halverwege de wandeling kon het gezelschap even het licht opdoen bij de Botenbouw in sporthal De Struijck, waarna de route weer verder ging via de Professor Struijckenstraat (die sporthal heet natuurlijk niet voor niets De Struijck), de Zwaardemakerstraat en de Kopermolenstraat richting de Noorderkerk, waar gelukkig alle lichtjes nog brandden en de chocomel warm was!
Voor wie wilde was er gelegenheid om een kaarsje op te steken en daarna keerde iedereen huiswaarts. En waaiende wandeling met fijne ontmoetingen, met lichtjes en met een supergoede sfeer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *