ontmoet de mensen

Heel graag stellen we de opvolgers van Carl, Rob en Riny aan je voor. Sinds september 2021 vormen deze drie vrouwen, samen met Hennie en Dick, het bestuur van de stichting Bewonersinitiatief Rosmolenwijk. We vroegen ze wie ze zijn:

Heleen van Wiechen (links): Voor mijn werk als theatermaker ben ik vaak weg: ik maak voorstellingen op locatie, geef les in het hele land en ben voor projecten veel van huis. Heel fijn vind ik het dan, wanneer ik niet alleen thuis kom in mijn eigen huis, maar óók het gevoel heb dat ik in een buurt woon waar ik thuis ben. Met die gedachte meldde ik me een aantal jaar geleden aan als barvrijwilliger bij de Kolk. Inmiddels bemoei ik me – samen met een fijn, klein team – met de uitstraling en activiteiten van de Kolk, zodat het buurthuis steeds meer vindbaar wordt, en daardoor mensen met elkaar in verbinding kan brengen. Dat vind ik sowieso het leukst om te doen: zorgen dat er mensen blij worden van samenwerken én samen iets bereiken. Wat we tot nu toe met de activiteitengroep al voor elkaar hebben gekregen, daar ben ik best trots op. En nu, als bestuurslid, hoop ik dat te kunnen blijven doen. Voor iedereen in de Rosmolenwijk!

Sylvia Hauser (midden): Ik woon al bijna 25 jaar in Rosmolenwijk en nog steeds met veel plezier. 
Naast mijn werk als Sociaal werker in wijkteam Pelder Hoornseveld vul ik een groot deel van mijn vrije tijd met vrijwilligerswerk in de Rosmolenwijk. Meer dan 12 jaar heb ik samen met een enthousiaste groep vrijwilligers het Rosmolenwijkfeest helpen organiseren en vanaf 2018 ben ik medebeheerder van de Buurtcamping in het Burgemeester in ’t Veldpark. Daarnaast ben ik al heel wat jaren incidenteel betrokken bij Buurthuis de Kolk door te helpen bij het kerstdiner voor buurtbewoners en het organiseren van workshops.
En nu dan een nieuwe stap in mijn vrijwilligerscarrière: bestuurslid in de Kolk. Best spannend, maar ook weer een nieuwe uitdaging om van de Kolk een nog fijnere plek in de wijk te maken waar iedereen zich welkom voelt. En dat mag ik dan ook nog eens doen met een groep enthousiaste mensen die hier ook heel veel zin in hebben!

Shamla Tsargand (rechts): Omdat ik zelf een levenslange migrant ben, heb ik ervoor gekozen om met mensen zoals ik te werken, en ze te helpen. In de afgelopen 15 jaar heb ik gewerkt met verschillende soorten mensenrechtenkwesties, waaronder mensenhandel, arbeidsmigratie, implementatie van vluchtelingenrechten en integratie van verschillende categorieën migranten op verschillende niveaus, waaronder beleidsniveau, in heel Europa.
Voor nu zou ik graag mijn kennis en ervaring bijdragen om mijn gemeenschap te ondersteunen. Ik zou graag in de betrokkenheid willen leven, waar iedereen welkom is, betrokken is en kan bijdragen aan de samenleving. Met iedereen bedoel ik niet alleen mensen met een migrantenachtergrond. Ik bedoel, elke buur die wordt geconfronteerd met uitdagingen van eenzaamheid, communicatie en die een klein gesprek, advies of hulp nodig heeft, of misschien iemand die een idee heeft voor de activiteit of een positieve verandering in de buurt. Iedereen telt en is welkom in Buurthuis De Kolk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *