urban sketching

Urban sketching is tekenen op locatie, binnen of buiten, waar je woont of waar je op bezoek bent; niet uit het hoofd maar direct wat je ziet. Mensen, gebouwen en natuur, wat en waar je maar wilt. Tienduizenden mensen over de hele wereld doen dit, en jij kan daar één van worden!

Tijdens de eerste zondagmiddagworkshop van het nieuwe seizoen leert urban sketcher en tekendocent Irene Mulder tekenen wat je ziet. Bij urban sketching gaat het om het vatten van het moment. Je hoeft dus geen perfecte tekening te maken. 
Na de introductie in de Kolk, gaan we de straat op en direct aan de slag in de omgeving van de Rosmolenwijk. Bij mooi weer zijn schitteringen in het zaanwater en de achterkanten van de panden aan de Westzijde een goede leerschool. Bij slechter weer zoeken we wat beschuttere plekken op en proberen juist ook dan de sfeer van het weertype te vangen.

De workshop wordt gegeven aan een beperkt aantal deelnemers om zo te zorgen dat iedereen persoonlijke tips en begeleiding kan krijgen. Er zijn nog enkele plekken vrij in de workshop, dus mocht je mee willen doen, geef je op via aanmelden@buurthuisdekolk.nl. De eigen bijdrage is €22,- per deelnemer (kan per pin voldaan worden voor aanvang van de workshop). Daarnaast voorziet het buurthuis in een gedeelte van de kosten en de locatie. 
Van 13:00 tot 16:00 uur gaan we aan de slag met daadwerkelijk tekenen op locatie. Je kan tekenen met je zelf meegebrachte favoriete tekenspullen, maar er zijn ook allerlei materialen beschikbaar om mee te oefenen. Na afloop is er de gelegenheid in om in het buurthuis onder het genot van een drankje elkaars tekenwerk te bekijken en nog wat na te praten. 

Wie komt er meedoen?

1 thought on “urban sketching”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *