vakantieplannen

De zomervakantie lijkt er al aan te komen, maar achter de schermen worden nog volop plannen gemaakt voor ín en ná de vakantie. Nu het ‘normale’ leven weer een beetje lijkt te beginnen, kunnen we ook nieuwe plannen maken, of oude plannen weer oppakken.

Zo wordt al een tijdje gezocht naar een vorm die het buurthuis helpt om wat meer bekendheid in de Rosmolenwijk te krijgen én om meer initiatief in de wijk de kans te geven te ontstaan. We hadden vorig jaar, weliswaar met maatregelen, een toffe burendag (dit jaar weer!) en deze burendag leek achteraf het begin te zijn voor een wat actieve(re) en nieuwe betrokkenheid van verschillende buurtbewoners.

Om inspiratie op te doen en om samen te ontdekken hoe we nog meer een huis van de wijk worden, hebben we een bezoek gebracht aan Lokaal-O: een fijne maak- en ontmoetingsplek in Baarn. De zelfgemaakte, overheerlijke taart van Birgit bij binnenkomst was gelijk al het eerste goede idee dat we gewoon kunnen overnemen. (Baktalent gezocht dus ;-))
Maar meer verhalen en good practices kwamen op tafel: fijn om de komende vakantie eens met elkaar na te denken hoe we in onze wijk ruimte voor initiatief kunnen vormgeven. Meedenken? Meedoen? Laat het ons weten. (En ‘ons’ is geen besloten groep. ‘Ons’ zijn de mensen uit de wijk, vrijwilligers in (en om) het buurthuis, het bestuur van de stichting Bewonersinitiatief Rosmolenwijk: mensen die graag iets voor hun wijk willen betekenen. Welkom als jij dat ook wil! (Mail naar aanmelden@buurthuisdekolk.nl of stuur een bericht aan Heleen: 06 196 74 446)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *