workshop Zingen

Op zondagmiddag 7 april kwam Louis van Dijk naar de Kolk om -aan een gemeleerde groep gevorderden én beginners- een workshop Zingen te geven. U kunt Louis kennen van de musicals Ja Zuster, Nee Zuster of Dr. Doolittle; u kunt hem kennen als zangcoach van verschillende The Voice-deelnemers uit Zaanstad (nog een paar jaar, denken wij, en dan zit Louis op die stoel…!); Louis heeft de talenten van MusicalMeesters laten zingen; hij arrangeert voor en dirigeert onder andere Popkoor Lef én hij heeft zijn eigen muziekschool. En wij hebben hem gestrikt om op zondagmiddag 7 april een workshop te geven!

“Ik kan niet zingen,” is vaak hét excuus om het niet te hoeven proberen. Toch, eenmaal over die drempel gestapt, is samen zingen vooral heel tof! En zeker als Louis van Dijk met zijn aanstekelijk enthousiasme aan de slag gaat met popnummers van vroeger of nu. We zongen Lady Gaga en Carol King. We kregen en passant behoorlijk wat (zang-) techniek voorgeschoteld. Louis van Dijk studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans en volgde daarna in Kopenhagen de opleiding voor CVT-docent. CVT staat voor Complete Vocal Technique; deze methode om iedereen aan het zingen te krijgen gebruikte Louis om deze zondagmiddag tot een échte workshopmiddag te maken. Wij hoefden alleen nog maar wat lef te tonen. En zelfs dat lukte af en toe!


2 thoughts on “workshop Zingen”

    1. Beste heer/mevrouw v/d Akker,
      De workshops op zondag zijn voor volwassenen, maar wat oudere kinderen (vanaf zo ongeveer 16 jaar?) kunnen wellicht wel meedoen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar aanmelden@buurthuisdekolk.nl. En dan is het misschien wel handig om aan te geven welke leeftijd de deelnemers hebben. Tot zondag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *