over ons

Buurthuis de Kolk ‘woont’ sinds januari 2016 aan de Klampersstraat, naast het Sociaal Wijkteam. Jarenlang was het pand aan de Heijermansstraat (achter de Noorderkerk) het buurtcentrum, maar na het faillissement van Welsaen zijn er enkele dingen veranderd.
Buurthuis de Kolk (van een centrum voor de buurt naar een huis voor de buurt!) wordt tegenwoordig gerund door een actieve groep vrijwilligers uit de Rosmolenwijk. Om zelfstandig te kunnen draaien is in 2015 een stichting opgericht: Stichting Bewonersinitiatief Rosmolenwijk. Deze stichting organiseert en ondersteunt (steeds meer) initiatieven voor/in de wijk, en is ook actief als bestuur en beheer van het buurthuis.

Sinds september 2021 is er een nieuw bestuur. Dick Kok en Hennie van Oostveen zijn blijven zitten, en zij hebben nu Heleen van Wiechen, Shamla Tsargand en Sylvia Hauser naast zich. De bestuursleden bijgestaan door een groot netwerk van bewoners én initiatieven uit de Rosmolenwijk. Zo is er een actieve activiteitengroep die zich bezighoudt met de organisatie van Burendag. Er is een Buurtcampingteam, die onder andere de Buurtcamping elk jaar weer opbouwt. Stichting PARTicipate geeft naai- en taallessen aan inwoners met een migrantenachtergrond, maar zorgt ook op verschillende evenementen voor lekker eten. En heel graag bereiden we ons netwerk uit!

Buurthuis de Kolk biedt (al dan niet in samenwerking met het Sociaal Wijkteam) activiteiten aan en organiseert buurtevenementen, maar het buurthuis is ook te huur voor vergaderingen of bijeenkomsten. Voor meer informatie hierover (prijzen, beschikbaarheid, mogelijkheden) kunt u contact opnemen met Eric Teffer via info@buurthuisdekolk.nl. Voor brainstormmomenten over meer en nieuwe activiteiten, stuur een mail naar bestuur@buurthuisdekolk.nl of kom de eerste woensdagavond van de maand tussen 20:00 en 21:30 langs bij een van de brainstormavonden van de activiteitengroep. Van harte welkom!